Как да изберем подходяща кушетка за естетични процедури

Как да изберем подходяща кушетка за естетични процедури

Независимо какъв е Вашият център – медицински или естетични процедури, един от най – важните продукти в него е кушетката за пациента.

Кушетката трябва да осигури комфорт на Вашият пациент или клиент по време на процедурите и необходимите функции и удобство на работа за Вас.

Изборът на правилния модел козметична кушетка е труден, тъй като трябва да имате предвид много фактори. За да Ви съдействаме в този избор Ви предлагаме кратко ръководство, което да улесни избора ви на козметична кушетка или медицински стол.

При всяка една инвестиция е изключително важно да сте уверени в качеството на продукта, който избирате.

Кушеткиете за пациента не са евтини и е важно да Ви служат дълго. За да си гарантирате дълъг живот на продукта планирайте покупка само на продукти от утвърдени марки и компании с дългогодишен опит. Разбира се, има задоволително изглеждащи китайски кушетеки, но бъдете изключително внимателни в избора си и проверете дали има осигурен сервиз и следгаранционна поддръжка.

Проверете дали размерите са подходящи за Вашето помещение.

Необходимо е да имате достатъчно пространство за движение от всички страни на кушетката.

Обърнете внимание на ширината. Ако кушетката е твърде широка, от една страна ще бъде по-комфортна за пациента, но ще затрудни достъпа Ви до него. Съобразете ширината и с това дали пациентите Ви са предимно по-едри или по-слаби.

Тапицерията на кушетката е изключително важна.

Екокожата е устойчива на износване, температура и не попива масла и други продукти.

Полиуретанът също е добър избор - устойчив синтетичен материал, приятен на допир. Единственият недостатък на полиуретана е, че не е напълно водоустойчив и не издържа на петна като екокожата. Ако се спрете на този материал, винаги се старайте да бъде напълно покрит с еднократен чаршаф или калъф. По възможност избирайте антибактериално третирана екокожа с перманентен ефект.

Помислете за конструкцията на кушетката

Конструкцията трябва да бъде стабилна, изработена от стомана. Добре е да е покрита с ABS пластмаса, която да създаде по-естетичен дизайн. LEMI предлатат 10 години гаранция срешу корозия за носещата конструкция.

Конструкцията на основата не трябва да ограничава достъпа Ви до пациента.

Обърнете внимание на матрака

Матракът е важен по две причини:

-комфорт за клиента

-устойчивостта на износване на кушетката с течение на времето

Най-важният фактор, е качеството на пяната: толкова по-високо е качеството, толкова по-ниски са рисковете от деформация на матрака по време на употреба, поради теглото на тялото. Изберете производител с дълга гаранция срещу деформация на матрака. Кушетките на LEMI имат 5 години гаранция срещу деформиране на матрака.

Колкото по дебел е матрака, толкова по-добър комфорт осигурява за вашия клиент. Мемори пяната е вариантът с най-голям комфорт за продължителни процедури, но и е най-мек.

Някои терапии изискват по-твърд матрак. Може да е полезно да имате различни видове кушетки за различните процедури.

Ето как изглежда една и съща кушетка с матрак с мемори пяна и с анатомичен матрак:

Кушетка с матрак с мемори

[Кушетка с анатомичен матрак

Обърнете внимание на опциите.

Не купувайте опции от които нямате нужда. Изберете правилната конфигурация, съобразно нуждите на процедурите, които ще извършвате. Повечето опции могат да бъдат закупени и допълнително след време.

Например, облегaлката за глава е от съществено значение, за да можете да позиционирате пациента си в най-подходящата за терапията позиция. Препоръчително с кушетката да закупите няколко варианта на опора за глава за различните процедури. Регулируемата във всички посоки облегалка за глава позволява да адаптирате към физиологията на пациента, опората с отвор за лице е подходяща за масажи и процедури на тяло, които изискват позициониране на пациента по корем, опората за врат позволява максимална фиксация на главата на пациента и по-голям достъп до скалпа.

Държачът за хартия е необходим по хигиенни причини. Освен хигиена, с предпазен чаршаф запазвате по-дълго и тапицерията на кушетката.

Подлакътниците осигуряват допълнителен комфорт на пациента при дълги процедури.

Подгрев на матрака

Това е предимство, което носи по-голяма релаксация на клиентите. Важното е да се гарантира, че клиентът има максимален топлинен комфорт. Благодарение на топлината гамата от процедури, които можете да извършите на кушетката, става по-широка. Ако се фокусирате върху по-кратки процедури, може би инвестирането в тази функция би било излишно.